آشنایی با چرخ دنده ها
چرخ دندهها
در دل هر ابزار مکانیکی تعداد زیادی چرخ دنده وجود دارد. تا به حال فکر کرده اید که چرا این قدر چرخ دنده در آن ها استفاده میشود. مهم ترین دلیل آن اینست که همه این ابزارها یک موتورکوچک دارندکه با سرعت بالا میچرخد. این موتور میتواند توان مورد نیاز را تأمین کند، اما گشتاور آن به اندازه کافی زیاد نیست. مثلاً در یک پیچ گوشتی برقی باید گشتاور بالا برود تا پیچ گوشتی بتوان د پیچها را سفت کند، ولی موتور گشتاور کمی تولید میکند و در عوض سرعت بالایی دارد. کافیست از چند چرخ دنده استفاده کنیم تا مشکلمان حل شود.
کار دیگری که از چرخ دنده برمی آید تغییرجهت چرخش است. اگر دو چرخ دنده را که کنار هم قرار دارند با دقت نگاه کنید میبینید که همواره یکی از آن ها ساعتگرد میچرخد ودیگری پادساعتگرد. در این مطلب میخواهیم شما را با انواع مختلف چرخ دنده هایی که در ابزارهای مکانیکی میبینید آشنا کنیم.
لطفا به ادامه مطلب بروید...
ادامه مطلب
CNC
فصل اول : مقدمه
امروزه قطعات صنعتی دارای پیچیدگی های هندسی متفاوتی می باشند که فقط با استفاده از ماشین ابزارهایی با دقت بالا قابل تولید اند. با پیشرفت چشمگیری که در صنعت الکترونیک در دهه هفتاد میلادی به وجود آمد بکارگیری مینی کامپیوتر ها در صنعت ماشینکاری مرسوم گردید «1».
ماشین ابزارهایی که به کمک کامپیوتر هدایت می شدند CNC نام گرفتند. به کمک CNC به تدریج دقت مورد نیاز برای تولید قطعات پیچیده در صنایع مختلف مانند هوافضا و قالب سازی حاصل شد. با دست یابی به تلرانسهای بسیار دقیق برای تولید یک قطعه تدریجا اندیشه بالاتر بردن سرعت تولید نیز قوت یافت. با ساخت ابزارهایی با سختی زیاد، شرایط برای بالا بردن نرخ تولید نیز بهبود یافت «2». تا اینکه امروزه با بکارگیری تکنیکهای ماشینکاری با سرعتهای بالا قطعاتی با تلرانسهای دقیق در زمان بسیار کوتاهی تولید می گردند «3». برای دست یابی به قابلیت ماشین کاری با سرعتهای بالا می باید در زمینه های مختلف مانند طراحی سازه ای، کنترل ارتعاشات خود برانگیخته، یافتن بهترین نرخ براده برداری و کنترل حرکت و سرعت در راستای مسیر مورد نظر به پیشرفتهایی دست یافت «2».
لطفا به ادامه مطلب بروید...
ادامه مطلب
آموزش و راهنمایی در ساخت یک فرز CNC کوچک به همراه نقشه ها و دستور کار
در این بخش قصد داریم تا مراحل ساخت یک دستگاه فرز CNC با طرحی جدید را به همراه نقشه های و همچنین دستور کار کامل آن را که شامل 3 محور می باشد شرح دهیم.
اگر کارگاه مجهزی داشته باشید و تمام وسایل مورد نیاز را به همراه داشته باشید در کمتر یک هفته می توانید این فرز را آماده کنید.
لطفا به ادامه مطلب بروید...
ادامه مطلب
در این مقاله قصد داریم با انواع سیستم های کنترل آشنا شویم :
1- کنترل دستی (Manual)
2- کنترل نیوماتیک (Pneumatic) یا بادی
3- سیستم کنترل الکترونیکی آنالوگ
4- کنترل کننده های منطقی برنامه پذیر(Programmable Logic Controllers)
5- سیستم کنترل غیرمتمرکز (توزیع شده ) یاDCS (Distributed Control System )
6- سیستم کنترل فیلد باس ( Fieldbus Control System )
7- سیستم کنترل بی سیم (Wireless Control System ) ..................
لطفا به ادمه مطلب بروید...
ادامه مطلب
درباره هيدروليك
توسعه علمهيدروليك زماني شروع شد كه پاسكال دانشمند فرانسوي قوانين مربوط به فشار را كشف كرد(1650 ميلادي) و هيدروليك را به عنوان يك علم نوين پايه گذاري نمود. از آن تاريخ به بعد دوران شكوفايي هيدروليك پديد آمد و اين علم به نحو چشمگيري وارد بازار گرديد. امروزه هيدروليك در ساختمان ماشين آلات صنعتي، كشاورزي، راهسازي، هواپيمايي، كشتي سازي، اتوموبيل سازي، ماشينهاي ابزار، تاسيسات صنايع سنگين، معدن و . . . در مقياس وسيعي استفاده ميشود و روز به روز نيز افزايش ميابد.
لطفا به ادامه مطلب بروید..
ادامه مطلب